Andrei Gheorghiescu - Blog

Be good, be unbreakable. Grow unbreakable relationships. Solve life. Build a legacy.

 • Plan de contra-atac

  Fac o introducere si apoi va propun ceva concret.

  Bottom line: daca stii pe cineva care ar trebui sa afle de intentia mea, te rog fa-ne legatura.

  Introducerea

  Evenimentele din seara de Marti, 31 Ianuarie, dovedesc clar natura ofensiva a politicii de guvernamant curente. E totul pe fata acum. Deci, ce-o sa faci!?

  Avantajul pe care-l extrag eu este ca acum am claritate legat de profunda diferenta dintre ceea ce imi doresc eu pentru mine (si familia mea) si ceea ce imi poate oferi Guvernul tarii. Nu mai planeaza suspiciunea incompetentei sau greutatile inerente asociate depasirii handicapului comunist (care ne-a cam lobotomizat o generatie) pentru a consolida un stat de drept. E clar vorba despre intentie ferma de jaf. E clar vorba despre faptul ca banii pe care ii platesc eu drept taxe nu se vor intoarce sub forma de infrastructura, educatie, sanatate, aparare, etc. Ei se vor duce din ce in ce mai mult in buzunarul privat al altora. Iar asta le va consolida si mai mult puterea de a ma constrange sa continui sa-i platesc. Taxele mele vor deveni efectiv taxa de protectie, ca intr-un regim mafiot bine-crescut. Daca o sa platesc si o sa fiu cooperant o sa-mi fie ne-rau, altfel …

  Tocmai lipsa acestei claritati a facut posibila situatia curenta. PSD + ALDE au majoritate pentru ca, noi neamul de votanti, am ales sa credem ca nu intentioneaza sa ne jefuiasca si eventual sa ne vanda dupa. De aia n-au iesit la vot 60% dintre noi. Refuz sa cred ca majoritatea sunt in aceeasi oala cu ei, bucurosi ca au “pus mana pe tara”.

  Pentru mine asta e declaratie de agresiune pe fata. E “bullying” in forma cea mai pura. Iar a iesi in strada sa protestez e doar un raspuns partial, de ventilare. Ca si cum ai primi o palma si in raspuns ai plange. Raportul de putere este intarit daca doar asta e reactia pe care o ai. “Pe ala (poporul Roman!?) poti sa-l bati cat vrei, in cel mai rau caz plange si va trebui sa te opresti o perioada, ca se uita lumea (UE, America, Soros?) ciudat.”. A raspunde la fel, cu agresiune, inseamna sa devii ceea ce urasti. E o optiune si asta, poate e mai buna decat plansul pasiv. Insa trebuie sa se poata si mai bine de atat. Dar ce?

  Abordarea

  Ideile la care ma gandesc sunt:

  • trebuie sa putem demonstra ca daca ne supara au de pierdut. Altfel ne rezumam la plansul de mai sus;
  • discutia este, la urma urmei, despre bani. Actiunile noastre trebuie sa aiba impact acolo;
  • odata obtinuta o victorie trebuie sa ne asiguram ca ea ramane sa produca rezultate pe termen lung.

  Propunerea

  Vreau sa alcatuiesc si sa comunic Guvernului o lista cu persoane juridice care protesteaza, prin intarzierea platii taxelor catre stat, pana cand obtin ceea ce isi propun. Vor fi acceptate pe lista exclusiv persoane juridice care sunt “la zi” cu plata taxelor.

  Imi este doar vag clar ce ar trebui sa ne propunem, la asta e de lucru. Evident este vorba de corectarea greselii din seara de Marti, 31 Ianuarie 2017. Dar este foarte important sa nu se opreasca aici lista, trebuie sa-i doara. E unul imi propun sa adaug urmatoarele idei brute:

  • adoptarea unei legi care reglementeaza confiscarea averilor celor condamnati de orice forma de furt al banului public. Am auzit ca in Franta ar fi niste legi faine pe aceasta tema – putem sa mai copiem si de data asta de la ei.
  • scutire de plata oricaror penalitati rezultate din neplata taxelor pentru persoanele juridice semnatare ale listei in cazul in care sunt peste X00 de nume pe lista
  • formalizarea intarzierii platii taxelor ca metoda de protest “sanctionata legal”, in niste parametri care sa nu riste sa degenereze in evaziune mascata
  • probabil si vreo medalie pentru cei care semneaza lista asta acum

  Nevoia

  Asta-i cea mai buna idee pe care o am deocamdata si de unde stau eu si privesc lumea e mai buna decat tot ce-am auzit pana acum, daca am auzit ceva. Imi trebuie o echipa sa implementez asta pentru ca-mi lipsesc competente in mod flagrant. Asta ar include:

  • un avocat specializat in temele pe care le discutam
  • un activist civic
  • un specialist in politica (interna si externa preferabil)
  • un om de comunicare
  • un manager de proiect

  Iar oamenii astia ar trebui sa aiba experienta dovedita in aceste subiecte, nu-i taman voluntariat ca-n facultate aici.

  Concluzia

  In momentul in care voi strange o echipa de macar 5 oameni, care au competentele necesare, in jurul acestui subiect il voi prioritiza pe agenda personala de lucru si se va intampla. Vom clarifica tema si vom comunica sa vedem daca sunt macar 25 de companii (in prima faza) care ar semna, pentru a valida ideea. Iar daca asta se intampla pana pe 25 Februarie, voi face asta prima prioritate in agenda mea.

  In caz contrar voi avea inca o doza de claritate despre faptul ca in fond suntem niste oite care tot ce pot face e sa behaie, si o sa ma duc si eu sa behai cu turma mea, din empatie, poate totusi ajuta la ceva. Pana ne-o inchide PSD boticul.

  Doamne-ajută!

  So, what do you think about it!?

  interventions

1 comment
 • Unde e protestul antreprenorilor? - Andrei Gheorghiescu
  01st Feb 2017

  […] si inca ma intreb cum fac asta sa conteze!? Mi-am raspuns partial, cam neconvingator mi se pare, inclusiv in postul de ieri. Dar par sa fiu singurel in a ma intreba si in a-mi raspunde din punctul asta de […]

 • Comments are closed.